Så undviker du konflikter kring flyttstädning i Stockholm

Flyttstädning kan vara en källa till stor konflikt mellan hyresgäster och hyresvärdar i Stockholm. Du kan undvika många problem genom att anlita städfirma.

Visste du att en av de vanligaste konflikterna när det kommer till flytt handlar om flyttstädning? Ofta uppstår konflikt på grund av att den inflyttande hyresgästen är missnöjd med städningen. Men det kan också handla om att städningen inte lever upp till hyresvärdens krav. Och i de fallen kan det tyvärr sluta med både bötfällning och kostnadsersättning för en nystädning.

Ett enkelt sätt att slippa alla problem kring en icke godkänd flyttstädning är att anlita en städfirma som erbjuder flyttstädning med garanti. Då kan du vara trygg med att det inte är du som kund som behöver bråka med till exempel en hyresvärd eller inflyttande hyresgäst som ställer orimliga krav på flyttstädningen. Det blir städfirmans ansvar.

Flyttstädning till bästa pris – jämför städfirmor

Du har all anledning att söka efter bästa pris på flyttstädning i Stockholm. Det finns många tillgängliga städfirmor, och konkurrensen om kunderna är alltså stor. Det innebär att priset ofta kan diskuteras, kanske till och med prutas på. Om inte annat är det värt att jämföra olika städfirmor.

För att du ska få en korrekt offert från städfirman kommer de behöva en del information om din lägenhet eller ditt hus. Hur många rum som finns, hur stor ytan är och hur hårt smutsad lägenheten är, till exempel. Ju bättre du beskriver lägenhetens skick, desto lättare blir det för flyttfirman att beräkna arbetstimmarna.

6 Nov 2022

VÄLKOMMEN TILL STORSTAN!

Tips om Stockholm är en guide för dig som är nyinflyttad i eller ska flytta till Stockholm. Vi bjuder på tips om allt från var du hittar samhällsservice till hur du navigerar dig fram på bostadsmarknaden, hittar de bästa uteställena och riktigt bra företag när du behöver hjälp av allt från hantverkare till frisörer.