Beställ en pålitlig städfirma till företaget

Företagsstädning innebär särskilda krav eftersom den oftast utförs när ingen annan är på plats. Därför är det viktigt att anlita en etablerad städfirma.

Det finns många olika typer av företagsstädning men nästan alla utförs när det inte är någon ordinarie personal på plats. Kontor, butiker, industrier och köpcentra behöver vara rena och fräscha när dagen börjar. Det är dessutom svårt att arbeta om det samtidigt städas i lokalerna. För butiker och köpcentra kan det vara svårt att utföra tjänsten om där finns kunder.

Städning skall helst vara osynlig, det är när den inte utförs som det syns. Men det är svårt att övervaka och därför bygger arbetet på förtroende. Den som lämnar sitt skrivbord ska kunna lita på att ingen rotar runt bland pappren och de som har butiker ska kunna lita på att inget försvinner. Det är därför viktigt med en etablerad städfirma som tar väl hand om sin personal och betalar alla skatter, avgifter och försäkringar.

En etablerad städfirma tar väl hand om sin personal

Det bästa arbetet utförs av den som känner sig respekterad för det den gör. Därför är det viktigt att anlita ett företag som tar väl hand om sin personal när man letar efter en städfirma till företaget. Att de som utför tjänsten trivs och stannar kvar på företaget gör dessutom att det blir en bättre kontinuitet. Vad betyder det då att ta hand om sin personal?

Att ha ett fast arbete med fasta tider och lagstadgad semester är det första grundläggande kravet för att man ska känna sig trygg och respekterad av sin arbetsgivare. Utöver det ska det finnas avsättningar för tjänstepension, försäkringar och skatt. Men en arbetsgivare som vill ta hand om sin personal ser dessutom till att de har yrkeskunnande och erbjuder därför utbildning för att städningen ska utföras på rätt sätt.

En städfirma som tänker på miljön

De som utför städningen reser mellan olika platser. För att göra resandet miljövänligt väljer etablerade städföretag att använda kollektivtrafik. Allt städmaterial finns på arbetsplatsen så de som ska utföra tjänsten behöver inte ta med sig något. När man tecknar avtal med en seriös städfirma går man igenom vilken städutrustning som finns. Det behöver finnas dammsugare, mopp, städvagn och rengöringsprodukter. Om de inte redan finns där så erbjuder städföretaget sig att köpa in det som behövs.

All städutrustning ska också uppfylla de miljökrav som finns. Miljövänliga produkter gynnar alla parter. Det är bättre för dem som städar, för de lokaler som städas och för vår omgivande miljö. Starka produkter kan skapa allergier hos dem som använder produkterna men också för dem som vistas i lokalerna. En fräsch miljö skapas inte av starka dofter utan av frånvaro av damm och smuts.

Vilka rutiner man förvänta sig att en städfirma utför?

För att en lokal ska kännas fräsch och ren krävs det att den rengörs regelbundet. När man tecknar avtal med ett städföretag så börjar man med att gå igenom lokalerna för att se vad som behöver göras. Det är inte bara lokalernas storlek som är avgörande för hur de behöver städas. Frågan är också hur många som vistas där och vilken verksamhet man har. Vissa lokaler med stor genomströmning av människor behöver städas oftare.

Den grundläggande städningen är dammsugning, moppning, avtorkning av glasytor och handtag. Man tömmer papperskorgar och rengör toaletter. Finns det ett personalrum med pentry så behöver det rengöras oftare eftersom där hanteras mat. Soppåsarna töms och mikrovågsugn eller spis rengörs. Utöver den grundläggande städningen kommer man överens om vad som behöver utföras. Påfyllning av toalettpapper, soppåsar och annan förbrukning kan städföretaget efter överenskommelse ta hand om.

Mer information för dig kan du hitta på webbsida: rozenclean.se

29 Feb 2024

VÄLKOMMEN TILL STORSTAN!

Tips om Stockholm är en guide för dig som är nyinflyttad i eller ska flytta till Stockholm. Vi bjuder på tips om allt från var du hittar samhällsservice till hur du navigerar dig fram på bostadsmarknaden, hittar de bästa uteställena och riktigt bra företag när du behöver hjälp av allt från hantverkare till frisörer.