Skrota din gamla bil i Stockholm – så funkar det

Skrota din bil i Stockholm enkelt och miljövänligt med auktoriserade bilskrotar. Se till att allt pappersarbete är klart och undersök alternativen innan avsked.

När det väl är dags att skilja sig från sin trotjänare till bil dyker det upp ett gäng frågor. Hur går det till att skrota en bil egentligen? Och vilka regler gäller i Stockholm för detta? Det första man bör veta är att det finns speciella företag som hanterar bilskrotning. De ser till att bilen tas om hand på ett miljömässigt korrekt sätt. Rätt skrotning innebär alltså inte bara att bli av med en uttjänt bil, utan också att ta ansvar för miljön.

Alla vägar leder bilen till skroten

Om du bestämt dig för att skrota din bil i Stockholm finns det ett par saker att ha i åtanke. För det första, själva skrotningen är gratis om man lämnar bilen direkt till en auktoriserad bilskrot. Det som kan kosta lite är om bilen behöver transporteras dit. Stockholm är dessutom en stad med bra täckning av bilskrotar, vilket betyder att det inte borde vara alltför svårt att hitta en nära dig.

Men innan du kör den sista färden till bilskroten, eller ringer efter upphämtning, se till att allt pappersarbete är i ordning. Bilens registreringsbevis del 2 behövs för att skrotningen ska kunna registreras korrekt. Det är även klokt att hålla koll på att du fått skrotningsintyget, vilket är ditt bevis på att bilen är lagligt skrotad.

29 May 2024

VÄLKOMMEN TILL STORSTAN!

Tips om Stockholm är en guide för dig som är nyinflyttad i eller ska flytta till Stockholm. Vi bjuder på tips om allt från var du hittar samhällsservice till hur du navigerar dig fram på bostadsmarknaden, hittar de bästa uteställena och riktigt bra företag när du behöver hjälp av allt från hantverkare till frisörer.