Intensivkurs tar dig snabbt ut på vägen i Stockholm

Intensivkurs i Stockholm är snabbaste vägen ut på vägarna. Fullt fokus på körkortsstudierna ger ofta mycket gott resultat på teoriprov och uppkörning.

Det är inte okej att köra för fort i trafiken. Men det är helt okej att det går fort UT i trafiken. Det vill säga att det inte tar så lång tid att ta körkort. Och för de flesta körkortsstuderande är en intensivkurs den snabbaste vägen ut på vägarna. Genom att gå en intensivkurs kan du ge fullt fokus till dina studier och få en bra helhetskänsla för teori och praktik.

När du går en intensivkurs kommer du lära dig bilkörningens teori och praktik parallellt. Det kommer alltså bli enkelt att koppla det du läser om på teorin till faktiska situationer bakom ratten. Du kommer också kunna fokusera helt och hållet på ditt körkort, och inte bli distraherad av dina vanliga studier eller jobb.

Intensivkurs året runt – så förbereder du dig

Många väljer att gå en intensivkurs i Stockholm under sommarens sommarlov eller semester, men det finns intensivkurser att skriva in sig på året runt. Om du har möjlighet att ta ledigt ett par veckor på hösten, har du goda chanser att få plats på en intensivkurs. Platserna är dock eftertraktade, så var noga med att vara ute i god tid med din bokning.

Du ska också se till att ha alla dokument och tillstånd klara inför intensivkursen. Till exempel kommer du behöva ansöka om ett lämplighetsintyg och klara ett syntest hos en optiker. Kontakta gärna din trafikskola, de kommer kunna informera om vilka papper och dokument du behöver skicka in vart.

7 Mar 2023

VÄLKOMMEN TILL STORSTAN!

Tips om Stockholm är en guide för dig som är nyinflyttad i eller ska flytta till Stockholm. Vi bjuder på tips om allt från var du hittar samhällsservice till hur du navigerar dig fram på bostadsmarknaden, hittar de bästa uteställena och riktigt bra företag när du behöver hjälp av allt från hantverkare till frisörer.