Lär känna din hund på en valpkurs i Stockholm

När du går en valpkurs i Stockholm får du tillfälle att bygga upp relationen mellan dig och din hund genom övningar och lekar tillsammans med duktiga tränare.

Unga hundar behöver mycket kärlek och uppmuntran men de behöver också förstå hur de ska uppföra sig och var gränserna går. Det är svårt för valpen att förstå att den får göra som den vill när den är liten och gullig men att den ska sluta med det när den blir stor.

Valpen behöver exempelvis förstå att den ska komma när man ropar, den ska inte hoppa på människor och den ska sitta och ligga på kommando. De flesta hundar vill vara till lags och vet att de oftast får en belöning när de är det, även om det bara är kärleksfulla ord och en klapp.

Valpkurs när hunden har lättast att lära

Den bästa tiden att börja en valpkurs är när valpen är 3-4 månader. Det är i den åldern hunden har lättast att lära och ta till sig bra vanor. För dig som ägare kan det också vara bra att komma på kurs och träffa andra nyblivna hundägare i Stockholm. De erfarna tränare och instruktörer som håller i valpkursen delar också med sig av tips om hur du hanterar olika situationer.

Mental och fysisk träning tröttar ut små valpar och därför får ni alltid en chans till vila mellan träningspassen. Detta blir också ett tillfälle för din hund att öva upp sin sociala kompetens och lära sig att vara med andra hundar.

26 Dec 2022

VÄLKOMMEN TILL STORSTAN!

Tips om Stockholm är en guide för dig som är nyinflyttad i eller ska flytta till Stockholm. Vi bjuder på tips om allt från var du hittar samhällsservice till hur du navigerar dig fram på bostadsmarknaden, hittar de bästa uteställena och riktigt bra företag när du behöver hjälp av allt från hantverkare till frisörer.