Låt inte drömhuset i Stockholm lura dig - gör radonundersökning

Radon varken syns eller hörs. Kolla ditt drömhus i Stockholm med en radonundersökning, så det inte är drabbat av denna giftiga gas, som i sin tur drabbar dig.

Tänk dig att du bor i ditt drömhus i Stockholm. Kanske har du nyligen köpt det eller bott där sedan länge. Plötsligt får du höra av en granne att deras hus innehåller höga halter av radon och de är nu mycket oroliga. Detta är ingenting som du tänkt på, men du bestämmer dig för att kolla upp om det även kan gälla ditt hus.

Hur går man tillväga för att mäta radonhalten i en bostad? Första steget är att kontakta en firma som jobbar med ventilation i Stockholm, de kan hjälpa dig att göra en mätning. Radonhalten kan variera mycket under olika årstider och det är därför viktigt att göra långsiktiga mätningar.

Varför måste man göra radonundersökning?

Radon är den näst största orsaken till lungcancer efter rökning. Och om du röker så är riskerna med radon större än om du inte röker. Det handlar om hur ofta och hur länge du exponeras för radon samt hur höga halter det rör sig om i din bostad i Stockholm.

Höga halter av radon i Stockholm kan uppstå i vilken byggnad som helst, men extra uppmärksam ska man vara om fastigheten är byggd med blåbetong. Om en stor renovering nyligen gjorts i huset finns även risker att sprickor uppstått, varpå radonen kan leta sig upp i byggnaden. Rätt firma i Stockholm hjälper dig att göra radonundersökning.

20 Feb 2023

VÄLKOMMEN TILL STORSTAN!

Tips om Stockholm är en guide för dig som är nyinflyttad i eller ska flytta till Stockholm. Vi bjuder på tips om allt från var du hittar samhällsservice till hur du navigerar dig fram på bostadsmarknaden, hittar de bästa uteställena och riktigt bra företag när du behöver hjälp av allt från hantverkare till frisörer.