Golvslipning är enkelt i Stockholm

Ett trä- eller laminatgolv som fått vara med om mycket kan ha blivit matt och fått märken, men det betyder inte att man måste köpa ett nytt golv. Utför golvslipning i Stockholm istället.

Ett vackert golv lyser upp och sätter sin prägel på hela rummet. Mattor blir då till juveler som smyckar golvet. Man kan lägga några vackra färgklickar under sitthörnen eller matmöblerna för att göra de mjukt och mer klätt, men absolut inte för att dölja golvet.

Trä- , parkett eller laminatgolv ger en levande känsla som man vill behålla. Det är tåliga material som klarar att man går på dem eller spiller. Det mesta går att torka bort med en gång utan att det blir fläckar, men det kan finnas märken från möbler eller rent slitage. Kanske tycker man att det förlorat sitt djup och glans och överväger att ta bort det för att lägga dit ett nytt golv.

När man renoverar med golvslipning blir träet som nytt

Att lägga nytt golv är ett stort och dyrt projekt som dessutom är helt onödigt. En av fördelarna med golv av naturmaterial som trä är att de går att slipa ner. Skadade bitar kan bytas ut. Om man regelbundet har tagit hand om sina golv så kommer de att hålla sig fina i många, många år.

Företag som arbetar med golv börjar alltid med att ta en titt på det material som behöver behandling. Det går enkelt att avgöra om det bästa är att slipa eller att byta ut. Skulle det vara så att golvet inte tål att slipas så hjälper man till med att lägga in ett nytt. Ett trägolv tål att slipas många gånger innan det blir för tunt. Laminatgolv har bara en tunn yta av trä så där kan man bara slipa ett par gånger.

Det är ingen stor sak att slipa av ett golv.

Maskinerna som används vid slipningen samlar upp i stort sett allt slipdamm och är tystgående. Man skyddar givetvis hemmets inredning ordentligt innan man börjar och dammsuger noga mellan slipningarna och innan man lägger på ytbehandlingen.

När det gäller ytbehandling finns det en hel del att välja på. Man kan välja att ytbehandla med antingen bets, såpa eller lut. Men vitsåpade furugolv, lackade ekgolv eller parkettgolv behandlat med hårdvaxolja ger en personlig prägel åt rummen. Det är inte bara golv som kan behöva en uppfräschning. Trappor och altaner kan också slipas och få en ny yta.

14 Sep 2021

VÄLKOMMEN TILL STORSTAN!

Tips om Stockholm är en guide för dig som är nyinflyttad i eller ska flytta till Stockholm. Vi bjuder på tips om allt från var du hittar samhällsservice till hur du navigerar dig fram på bostadsmarknaden, hittar de bästa uteställena och riktigt bra företag när du behöver hjälp av allt från hantverkare till frisörer.