Besök hos tandhygienist i Stockholm

Hos en tandhygienist i Stockholm får man hjälp med munhälsan. De ser till så att tänderna mår bra. De ger även tips på hur man bäst tar hand om tänderna.

Det var snart dags för middag hemma hos familjen Andersson. Då skulle sonen komma hem efter att ha tillbringat några timmar hos en kompis. Både mamma Anna och pappa Kent var nyfikna på hur det gått hos den tandhygienist i Stockholm där han varit tidigare under dagen.

Sonen Emil kom in som en virvelvind och hann inte säga hej innan berättelsen började. Mamma Anna fick påminna honom om att tvätta händerna innan han satte sig vid bordet, så ivrig var han. Han började med att beskriva rummet och alla konstiga saker. Han berättade om hur tanten hade tryckt på en knapp så att stolen lutade.

Så kan ett besök hos en tandhygienist gå till

Tandhygienisten Lena hade varit mycket snäll och försiktig när hon tittat honom i munnen. Hon hade berömt honom för de fina tänderna. Sedan hade hon visat honom hur han kunde borsta sina tänder för att de skulle hålla sig fina länge. Att han skulle tänka på att inte äta för mycket godis hade hon också sagt.

Sist hade hon putsat hans tänder så att de blev ännu blankare och finare. Om han fortsatte att vara noga med tandborstningen skulle tänderna hålla sig fina länge till. Innan han gick fick han en leksak för att han varit så duktig. När han senare somnade utmattad av sitt äventyr låg leksaken nedbäddad bredvid honom.

22 Feb 2023

VÄLKOMMEN TILL STORSTAN!

Tips om Stockholm är en guide för dig som är nyinflyttad i eller ska flytta till Stockholm. Vi bjuder på tips om allt från var du hittar samhällsservice till hur du navigerar dig fram på bostadsmarknaden, hittar de bästa uteställena och riktigt bra företag när du behöver hjälp av allt från hantverkare till frisörer.