Tandläkare i Solna för hela familjen

Att ha en och samma tandläkare för alla i familjen underlättar och sparar massor av tid. Här kommer några tips för er som letar efter en bra tandläkare i Solna.

Om hela familjen går till en och samma tandläkare går det att spara massor av tid. Men för att det ska fungera måste man också välja en tandvårdsklinik i närheten av där man bor. Då blir det enkelt för alla i familjen att hinna med tandläkarbesöket på väg till eller från skolan eller arbetet.

Det finns gott om tandvårdskliniker som tar emot både barn och vuxna. Man kan välja mellan privata tandvårdskliniker och Folktandvården. För barn och ungdomar är tandvård gratis upp till det år de fyller 24 år. Men för att man ska kunna få ta del av kostnadsfri tandvård för barnen och tandvårdsstödet, måste den tandläkare man väljer till familjen vara ansluten till Försäkringskassan.

Så ofta ska barn och vuxna gå till en tandläkare

Förebyggande tandvård är det bästa. Det innebär att man regelbundet går till tandläkaren för kontroller och inte bara går då man har problem. Då upptäcks problemen oftast tidigt och man slipper ofta jobbiga och kostsamma behandlingar. Det är de individuella behoven som avgör hur ofta man behöver gå till tandläkaren.

Som vuxen med normal tandhälsa brukar det räcka om man går vart tredje år. Däremellan kan man med fördel i stället besöka en tandhygienist i Solna för att ta bort tandsten och putsa tänderna. För barn är det vanligt att gå till tandläkaren vartannat år. Men genomgår barnet någon typ av behandling som exempelvis tandreglering måste det så klart gå oftare.

6 Oct 2022

VÄLKOMMEN TILL STORSTAN!

Tips om Stockholm är en guide för dig som är nyinflyttad i eller ska flytta till Stockholm. Vi bjuder på tips om allt från var du hittar samhällsservice till hur du navigerar dig fram på bostadsmarknaden, hittar de bästa uteställena och riktigt bra företag när du behöver hjälp av allt från hantverkare till frisörer.