Skrota bilen utan att betala i Stockholm

Man behöver inte betala något för att skrota bilen i Stockholm. Det finns auktoriserade bildemonteringar som tar emot bilen och ser till att den blir avregistrerad hos Transportstyrelsen.

Ja, det kan ju hända att man hade den maximala turen eller oturen, allt beroende på hur man ser det. Bilen stod parkerad på uppfarten den där stormiga höstkvällen och den stora björken föll rakt över biltaket och krossade bilen. Tur hade man ju för att man inte satt i eller att björken inte föll på huset. Otur hade man för nu var bilen helt förstörd.

Hur som helst så var man helt överens med försäkringsbolaget om att det enda som fanns att göra var att skrota bilen i Stockholm (där hade man lite tur igen, eller om det var skicklighet, som var försäkrad). Så återstod det bara att bli av med skrothögen. Köra den gick inte.

När man ska skrota bilen i Stockholm kan man få den hämtad

Försäkringsbolaget rekommenderade en auktoriserad bilskrot som kunde komma och hämta upp bilen. Det kostade att få den hämtad men det gick på försäkringen. Allt annat var gratis. När de hämtade bilen behövdes ägarbevis och legitimation. Sedan var allt klart och det fanns plats för en ny bil på uppfarten. Nu var dessutom alla höga träd ersatta av trevliga buskar av Ölandstok.

På bilskroten plockade de isär bilen, för motor, fälgar, baklucka och en dörr gick att återanvända. Oljor och annat giftigt gick till deponi. Bilskroten meddelade Transportstyrelsen att bilen var skrotad och allt var klart.

8 Feb 2022

VÄLKOMMEN TILL STORSTAN!

Tips om Stockholm är en guide för dig som är nyinflyttad i eller ska flytta till Stockholm. Vi bjuder på tips om allt från var du hittar samhällsservice till hur du navigerar dig fram på bostadsmarknaden, hittar de bästa uteställena och riktigt bra företag när du behöver hjälp av allt från hantverkare till frisörer.