Rörmokare Kungsholmen - vanliga frågor

När ska man egentligen ta hjälp av en rörmokare på Kungsholmen och vad är viktigt att tänka på? Ordet rörmokare är egentligen lite av en historisk relik. Idag är det vedertagna namnet på yrkesmännen - och kvinnorna - VVS-ingenjör och det ger egentligen en mer rättvis bild av vad dessa arbetar med.

Rörmokare är emellertid ett namn som satt sig och som är svårt att sluta använda - och det är också helt okej att göra detta. Vi tänkte i den här texten ge lite mer fakta och information om rörmokare och vi gör detta genom att svara på några vanliga frågor - enligt följande:

Kan jag anlita en rörmokare på Kungsholmen för stopp i rören?

Ja, det är en av de vanligaste saker som en rörmokare åtgärdar. Idag ser man att allt från döda djur vidare till - framförallt - fett fastnar och täpper till rör. Detta gör att vatten inte spolar som det ska och på sikt kan detta innebära att de spricker. En rörmokare på Kungsholmen använder olika tekniker och metoder för att rensa rör och ledningar.

Kan jag ringa en rörmokare på Kungsholmen när som helst?

Det beror helt på vilken firma man talar om. Många rörmokare erbjuder akut hjälp dygnet runt och arbetar mot en jour-taxa. Det kostar lite mer, men det handlar också om att slippa se att köket blir skadat av det vatten som forsar fram om exempelvis ett rör spricker.

Jag ska renova - måste jag anlita en rörmokare?

Du måste inte ta hjälp av en rörmokare om du ska renovera köket eller badrummet. Däremot så bör du göra det och detta helt i syfte att säkerställa kvalitet och säkerhet i framtiden. Försäkringsbolag idag ställer väldigt höga krav på både dokumentation och ett fackmannamässigt utförande i samband med både köks- och badrumsrenovering. Detta som en direkt följd av att många skador sker då privatpersoner själva skött sina renoveringsprojekt. Väljer du en rörmokare på Kungsholmen så väljer du trygghet - och du kan givetvis även använda ditt Rot-avdrag och dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet.

18 Nov 2022

VÄLKOMMEN TILL STORSTAN!

Tips om Stockholm är en guide för dig som är nyinflyttad i eller ska flytta till Stockholm. Vi bjuder på tips om allt från var du hittar samhällsservice till hur du navigerar dig fram på bostadsmarknaden, hittar de bästa uteställena och riktigt bra företag när du behöver hjälp av allt från hantverkare till frisörer.