Riskettan i Stockholm är en nödvändig del av utbildningen

Körkortsutbildning handlar mycket om att praktiskt lära sig att köra en bil. Minst lika viktig är dock den teoretiska riksettan Stockholm, så att du förstår faror och risker i trafiken.

För att få en komplett körkortsutbildning krävs att du förstår dig på trafiken, de förare du möter och dig själv som förare. Det finns mycket som kan göra att du tappar uppmärksamhet på det som händer omkring dig, och det gäller att vara medveten om de riskerna. Du har säkert åkt med som passagerare många gånger, och som sådan vant dig vid att kunna lyssna på musik, prata i telefon och skicka sms. När du nu ska bli förare behöver du ändra ditt beteende och ha allt fokus på trafiken. På körskolor som har kursen riskettan i Stockholm får du lära dig detta och kursen läggs upp på ett enkelt och tydligt sätt, så att det blir roligt att vara med.

På Riskettan får du både lyssna och diskutera för att lära bättre

Ibland är det tråkigt att bara sitta och lyssna på en lärare. Därför får deltagarna i kursen Riskettan prata mycket med varandra. Stort fokus ligger på säkerhet och de risker som alkohol, droger och trötthet innebär vid bilkörning. Under utbildningen betonas också hur viktigt det är att vara en lugn förare som inte blir aggressiv eller utmanande i trafiken. När ämnet sedan handlar om skillnaden på hur män och kvinnor kör bil och skillnaden på yngre och äldre förare, blir det alltid en intressant diskussion.

26 Oct 2021

VÄLKOMMEN TILL STORSTAN!

Tips om Stockholm är en guide för dig som är nyinflyttad i eller ska flytta till Stockholm. Vi bjuder på tips om allt från var du hittar samhällsservice till hur du navigerar dig fram på bostadsmarknaden, hittar de bästa uteställena och riktigt bra företag när du behöver hjälp av allt från hantverkare till frisörer.