Papptak Stockholm - ett bra val

Dags att byta tak i Stockholm? Är du osäker på vilket material du ska välja? Vanligt är att man som villaägare väljer mellan tegel, betong eller plåt. Men, idag så bör man även överväga papptak i Stockholm. Det är ett material på stark frammarsch och det är numera också ett alternativ som erbjuder stora fördelar.

Papptak har länge varit ett alternativ som man använt för mindre byggnader. Har du exempelvis en friggebod eller ett fristående garage så har papptak varit lösningen. Dessa mindre byggnader har inte alls samma behov av skydd och då papptak dessutom är billiga och enkla att lägga så har det varit ett givet alternativ. Just skyddet är det som idag är skillnaden mellan moderna papptak och de äldre varianterna. Dagens papptak ger ett utmärkt skydd mot alla typer av väder och det står dessutom pall mot dessa attacker under en längre tid än vad de förr gjorde.

Anlitar du en takläggare för att lägga ett papptak i Stockholm så kan du räkna med en livslängd som ligger på närmare trettio år. I kombination med ett billigt pris, en lätt vikt och att materialet i fråga i stort sett är underhållsfritt så skapas också ett alternativ för fler byggnader än de mindre. Papptak passar såväl på villor som på större fastigheter - och detta oberoende av taklutning då materialet kan läggas på både tak med lite lutning och på tak med högre sådan. Papptak är ett tak för alla typer av byggnader i Stockholm.

Välj en takläggare för ditt papptak i Stockholm

Papptak är alltså definitivt ett alternativ väl värt att överväga. Speciellt gäller detta för mer moderna hus där man har en mindre taklutning och där exempelvis tegel- och betongpannor inte fungerar överhuvudtaget. Det viktigaste dock, oavsett hur takets lutning ser ut, gällande papptak är att man tar hjälp med läggandet av materialet. För att nå livslängden om närmare trettio år och för att som kund kunna erhålla garanti så krävs det ett professionellt utförande.

Det går att lägga ett papptak på egen hand i Stockholm, men då tar du också en risk. Väljer du en takläggare så har du dessutom ditt Rot-avdrag att använda. Konkret innebär det att du kan dra av halva kostnaden för arbetet. I och med att papptak är lätta till vikten och att de dessutom - för en fackman - är ganska enkla att lägga så blir arbetet effektivt. Det handlar om en låg kostnad. Både sett till arbete och sett till material. Papptak bör alltid läggas av en takläggare!

8 Nov 2021

VÄLKOMMEN TILL STORSTAN!

Tips om Stockholm är en guide för dig som är nyinflyttad i eller ska flytta till Stockholm. Vi bjuder på tips om allt från var du hittar samhällsservice till hur du navigerar dig fram på bostadsmarknaden, hittar de bästa uteställena och riktigt bra företag när du behöver hjälp av allt från hantverkare till frisörer.