Nytänkande takläggare i Stockholm

Tak ser man ofta i material som betong, skiffer och plåt men numer finns ett helt annat material att välja på. Takläggare i Stockholm lägger nämligen även gröna tak. Visst låter det spännande?

Huset i Stockholm var till åren och behövde lite extra omsorg. Nu hade Kenneths fru fått för sig att hon ville ha ett grönt tak. Han hade frågat om hon menade solceller, som gav grön energi, men hon bara skakade på huvudet och sa att det kanske också var en bra idé.

Hon förklarade att grönt tak innebar att man hade växtlighet på taket och hans tankar gick till fäbodars gröna toppar. Inte kunde hon mena allvar? Men det gjorde hon. En takläggare kom till dem för att förklara mer.

Takläggare lade grönt på huset

Förutsättningarna var att taket var platt, vilket deras var, så möjligheten för grönt tak fanns. Vanligast var att de förekom i städer där grönskan gav näring åt fåglar och insekter så att de kunde leva och frodas även där. Men visst fanns det människor som hade grönt tak i förorten.

Taket gjorde att en stor del regnvattnet stannade kvar och försåg det gröna med vätska. Innan de kunde sätta igång skulle Kenneth se om huset klarade av tyngden det innebar. Om så var fallet kunde de se fram emot bättre luft inomhus och kanske en extra trädgård att odla blommor eller annat på, däruppe på deras egna gröna tak. Tomten var liten och redan nu kunde frun se sommarens sallader plockas in direkt från taket. Läs mer om takläggare på denna webbsida: stockholmtakläggare.se

15 Jan 2022

VÄLKOMMEN TILL STORSTAN!

Tips om Stockholm är en guide för dig som är nyinflyttad i eller ska flytta till Stockholm. Vi bjuder på tips om allt från var du hittar samhällsservice till hur du navigerar dig fram på bostadsmarknaden, hittar de bästa uteställena och riktigt bra företag när du behöver hjälp av allt från hantverkare till frisörer.