Mäklare säljer lägenheter i Upplands Väsby på en sjunkande marknad

Mäklare i Upplands Väsby har lugnande besked: Om du köpt lägenhet för många år sedan kommer du sannolikt gå i vinst även på en sjunkande bostadsmarknad.

Att sälja lägenhet kan vara en gastkramande upplevelse. Särskilt i en skakig ekonomi. Men så himla farligt behöver det faktiskt inte vara. Om du vänder dig till en erfaren mäklare kommer du få kompetenta och rimliga råd angående om det är läge att sälja eller att vänta. De har nämligen all anledning att vilja få ut ett bra pris för alla lägenheter de säljer.

Mäklare arbetare ju som bekant på provision! Det innebär att det finns ett incitament för mäklaren som säljer din lägenhet att priset hamnar på rätt nivå, eftersom det påverkar hans eller hennes ersättning. Om en mäklare säger åt dig att vänta med att sälja, bör du med andra ord lyssna på vederbörande.

Mäklare ger råd om lägenhetsförsäljning

Däremot kan du känna dig trygg med att en mäklare gör sitt yttersta för att sälja din lägenhet, om du av någon anledning inte kan vänta med försäljningen. Kanske ligger det en skilsmässa i bakgrunden, kanske behöver du förändra din livssituation av någon annan anledning. Ibland kräver livet en flytt, så är det bara.

Till dig som har ägt din nuvarande lägenhet över en längre tidsperiod, kommer mäklaren med stor sannolikhet ha lugnande besked att komma med. Då behöver du bara jämföra dagens prisläge, med vad du faktiskt betalade för den. Inte med ett hypotetiskt pris som du kanske hade fått ut om du sålt för ett halvår sedan. Räkna ut din faktiska vinst, så märker du att du faktiskt lyckats med bostadskarriären i Stockholm. Och kan gå vidare till ditt nya liv någon annanstans.

18 Oct 2022

VÄLKOMMEN TILL STORSTAN!

Tips om Stockholm är en guide för dig som är nyinflyttad i eller ska flytta till Stockholm. Vi bjuder på tips om allt från var du hittar samhällsservice till hur du navigerar dig fram på bostadsmarknaden, hittar de bästa uteställena och riktigt bra företag när du behöver hjälp av allt från hantverkare till frisörer.