Mäklare på Södermalm vet åt vilket håll vindarna blåser

Mäklare på Södermalm förmedlar lägenheter till artist- och kulturelit. Fråga vilken gata han tror kommer vara hetast i stan om fem år, och köp in dig där nu.

Om du vill bo granne med Sveriges artistelit har du stora chanser att lyckas med det om du väljer att flytta till Södermalm. Här bor superkändisar som Lasse Winnerbäck och Danny Saucedo. Du bör dock vara lite snabb på pucken när det kommer till flytten. Det är nämligen så att många musiker och kulturarbetare istället flyttar FRÅN Södermalm.

Det kan ha med de ökade levnadskostnaderna att göra, liksom den svåra tid som nöjes- och kulturbranschen genomlevt de senaste åren. Eller så handlar det bara om en typ av artistisk rastlöshet. Men även om gamla namn flyttar därifrån, kommer nya namn poppa upp på den södermalmska stjärnhimlen. Allt går i cykler.

Mäklare kan Södermalms cykler utan och innan

Och att allt går i cykler, det kan en mäklare på Södermalm vara den förste att intyga. Om vederbörande jobbat några år, kan han eller hon säkert bekräfta att trender och kunder kommer och går med en viss regelbundenhet. Ett år är en gata hopplöst ute, nästa är den tokhet.

Du som vill framtidssäkra ditt hippa liv på Södermalm, kan med andra ord rådfråga mäklaren om vilka adresser han eller hon tror kommer vara riktigt heta om cirka fem år. Då är det kanske dags för dig att flytta igen, och det vore ju inte fel om området genomgått en positiv prisutveckling under den tiden. Vem vet, en rik artist kanske till och med kan vilja delta i budgivningen på din lägenhet.

16 Oct 2022

VÄLKOMMEN TILL STORSTAN!

Tips om Stockholm är en guide för dig som är nyinflyttad i eller ska flytta till Stockholm. Vi bjuder på tips om allt från var du hittar samhällsservice till hur du navigerar dig fram på bostadsmarknaden, hittar de bästa uteställena och riktigt bra företag när du behöver hjälp av allt från hantverkare till frisörer.