Hjälp med att tömma dödsbo Stockholm

Att tömma ett dödsbo i Stockholm är för de flesta inte livets enklaste ögonblick. Det kan kännas svårt att sortera och ta beslut om vad som ska vart. Hjälp från flyttfirma är uppskattat.

Att flytta till ett nytt boende är oftast roligt. Man har själv valt ett hem man tror kommer att passa en bättre. Att tömma ett dödsbo efter någon nära anhörigs bortgång eller flytt till äldreboende är något helt annat. Här har vi många beslut att ta.

Det blir väldigt konkret för anhöriga att någon är borta när man står och ska besluta vad som ska sparas, vad som ska slängas och vad som ska ges bort. Ändå måste det göras. I princip är det ett liknande projekt som en vanlig flytt. Och man har också liknande behov av hjälp som vid en flytt.

Effektivitet vid tömning av dödsbo

Det vanliga vid tömning av ett dödsbo är att mer saker ska ges bort eller kastas. Möbler och andra föremål kan vara slitna och helt enkelt inte fungera som avsett längre. Å andra sidan kan det finnas stora sentimentala värden i till synes triviala saker. Ett samarbete mellan dig och flyttfirman ger bäst resultat.

Om det istället handlar om en flytt, till exempel av en sjuk och dement anhörig, finns andra hänsyn att ta. Vad får plats och vad kommer personen som ska flytta att ha glädje och nytta av? Flyttfirman hjälper er anhöriga. Tillsammans sorterar och packar ni och gör det bästa av en tråkig situation.

28 Nov 2021

VÄLKOMMEN TILL STORSTAN!

Tips om Stockholm är en guide för dig som är nyinflyttad i eller ska flytta till Stockholm. Vi bjuder på tips om allt från var du hittar samhällsservice till hur du navigerar dig fram på bostadsmarknaden, hittar de bästa uteställena och riktigt bra företag när du behöver hjälp av allt från hantverkare till frisörer.