Hantverkare i Stockholm - experter på byggprojekt

Om du ska bygga om kök och badrum, behöver du anlita hantverkare som har lite olika specialiteter. Kontakta en byggfirma som har hantverkare i Stockholm.

Du och familjen har köpt ett nytt hus utanför Stockholm. Ett drömhus helt enkelt i ett fantastiskt läge. Problemet är att huset är av det äldre slaget med kök och badrum som inte håller måttet. Med andra ord krävs en rejäl renovering för att huset ska bli beboeligt.

Du är inte särskilt opraktisk, men att renovera rum där vatten och el ska dras in duger du inte till. Dessutom kräver ett sådant projekt certifierade hantverkare. Du kontaktar en byggfirma som har dokumenterad erfarenhet och bra referenser vad gäller renoveringar av kök och badrum.

Hantverkare i Stockholm - på entreprenad

Du får offert på hela jobbet med kök och badrum. Byggfirman tar sig an projektet på totalentreprenad. Befintlig köksinredning ska rivas ut. Tillsammans med byggfirman bestämmer ni vilka vitvaror som ska installeras och vilka skåp som ska upp på väggarna. De ska kaklas efteråt. Nya genomföringar måste göras i väggarna för el- och vattenledningar.

I ett våtutrymme måste arbeten utföras av en godkänd och certifierad hantverkare. Det krävs för att din försäkring ska gälla, om en vattenskada skulle inträffa i framtiden. Det blir en rad olika hantverkare involverade i ditt renoveringsprojekt, men du kan vara lugn. Den byggfirma du anlitar kommer att samordna hantverkarnas jobb i projektet. Byggfirman ser också till att du får rut-avdrag på den del i projektet som avser själva arbetet.

2 Oct 2022

VÄLKOMMEN TILL STORSTAN!

Tips om Stockholm är en guide för dig som är nyinflyttad i eller ska flytta till Stockholm. Vi bjuder på tips om allt från var du hittar samhällsservice till hur du navigerar dig fram på bostadsmarknaden, hittar de bästa uteställena och riktigt bra företag när du behöver hjälp av allt från hantverkare till frisörer.